2016-09-16 12:27
129
Makaron penne z łososiem i groszkiem możesz przygotować na lunch, obiad lub późną kolację. Danie to sprawi, że poczujesz się jak na prawdziwej uczcie, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 20 – 30 minut. Z zaledwie sześciu podstawowych składników stworzysz kremowy, pyszny i zdrowy posiłek.
Składniki
Ilość porcji: 2
- 150 g makaronu penne
- 200 g łososia
- 20 g masła
- 200 g mrożonego groszku
- Szczypiorek
- 100 g jogurtu naturalnego
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą.
- Pokrój na średnie kawałki łososia i przypraw solą i pieprzem. Rozpuść masło na patelni, dodaj łososia, groszek i gotuj przez około 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
- Dodaj jogurt naturalny i szczypiorek i gotuj przez 3-4 minuty, aż łosoś będzie gotowy, a sos będzie miał odpowiednią konsystencje.
- Wrzuć makaron, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj całe danie.
- Podaj i smacznego!
Wartości odżywcze:
- Energia: 1 192 kcal
- Białko: 79,8 g
- Tłuszcze: 39,4 g
- Węglowodany: 129,5 g
Wartości odżywcze 1 porcji:
- Energia: 596 kcal
- Białko: 39,9g
- Tłuszcze: 19,7 g
- Węglowodany: 64,7 g
Add Comment