2016-09-16 11:54
115
Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej – łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Do przygotowania wystarczy tortilla i ser, ale możemy również wzbogacić farsz dowolnymi składnikami. W tym przypadku prezentujemy Wam quesadilla z tuńczykiem i papryką z dodatkiem szpinaku. Wyszło bardzo smacznie.
Składniki
Ilość porcji: 2
- 2 tortille pszenne
- 100 g serca mozzarella ( świetnie pasuje cheddar )
- Oliwa z oliwek
- 120 g tuńczyka
- 50 g świeżego szpinaku
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
- Paprykę pokrój w cienkie paski.
- Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną paprykę, szpinak, dopraw solą i pieprzem i smaż do momentu aż papryka zrobi się lekko miękka. Usuń paprykę i szpinak.
- Umieść tortille na patelni, dodaj warstwę sera na połowie tortilli, następnie tuńczyka, usmażoną wcześniej paprykę i szpinak. Wszystko posyp ponownie serem i złóż na pół.
- Smaż przez około 3 minuty każdą ze stron.
- Podawaj z ulubionym sosem.
- Smacznego!
Wartości odżywcze:
- Energia: 783,6 kcal
- Białko: 58,7 g
- Tłuszcze: 27,7 g
- Węglowodany: 73 g
Wartości odżywcze 1 porcji:
- Energia: 391,8 kcal
- Białko: 29,3 g
- Tłuszcze: 13,8 g
- Węglowodany: 36,5 g
Add Comment