Lemoniada arbuzowa z dodatkiem świeżej mięty i soku z limonki do idealny napój na upały. Świetnie orzeźwia, gasi pragnienie i wspaniale smakuje.
Lemoniada arbuzowa przepis:
Składniki
Dla 4 osób:
- Arbuz – 1 kg
- 3 limonki
- 3 łyżki brązowego cukru
- Świeża mięta
- Woda
- Lód
Przygotowanie
- Arbuza kroimy na mniejsze części, wygrzebujemy miąższ i usuwamy pestki. Pokrojone cząstki dokładnie blendujemy z dodatkiem brązowego cukru.
- Powstałą masę przecieramy przez sito i umieszczamy w dzbanku.
- Do dzbanka wyciskamy sok z 2 limonek.
- Dolewamy dwie szklanki wody.
- Wrzucamy garść świeżej mięty i pokrojoną w plastry limonkę.
- Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
- Przed podaniem wrzucamy kilka dużych kostek lodu.
Add Comment