Cofnij
+ servings

Muffinki jajeczne – pomysł na śniadanie

Magdalena
Zacznij swój dzień z muffinkami! Kolejny już drugi przepis z serii „pomysł na śniadanie„. Tym razem muffinki jajeczne ze szpinakiem, papryką, pieczarkami, salami, serem mozzarella z dodatkiem szczypiorku
Czas przygotowania 1 godzina
Rodzaj Desery
Ilość 2
Kalorie 610 kcal

Składniki
  

  • 4 jajka
  • 100 g pieczarek
  • 80 g czerwonej papryki
  • 80 g szpinaku
  • 20 g salami
  • 70 g sera mozzarella
  • oliwa z oliwek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

  • Zacznij od posiekania czerwonej papryki, pieczarek, szpinaku i szczypiorku. Pokrój na mniejsze kawałki salami, a ser mozzarella w kostkę.
  • Następnie ubij wszystkie jajka w misce, dopraw solą, pieprzem i odstaw.
  • Na rozgrzaną patelnie wrzuć czerwoną paprykę, pieczarki, dopraw solą i smaż, aż papryka zmięknie. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez kilka minut.
  • Nasmaruj formę do muffinek oliwą z oliwek, dodaj usmażone warzywa, salami, zalej masą jajeczną i na koniec wrzuć ser mozzarella.
  • Rozgrzej piekarnik i piecz 7-10 minut.
  • Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego szczypiorku.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 610kcalCarbohydrates: 8.6gBiałko: 49.8gFat: 42g
Słowo kluczowe dietetyczne, muffiny
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!