Muffinki jajeczne – pomysł na śniadanie
Magdalena
Zacznij swój dzień z muffinkami! Kolejny już drugi przepis z serii „pomysł na śniadanie„. Tym razem muffinki jajeczne ze szpinakiem, papryką, pieczarkami, salami, serem mozzarella z dodatkiem szczypiorku
Czas przygotowania 1 godzina godzinę
- 4 jajka
- 100 g pieczarek
- 80 g czerwonej papryki
- 80 g szpinaku
- 20 g salami
- 70 g sera mozzarella
- oliwa z oliwek
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Zacznij od posiekania czerwonej papryki, pieczarek, szpinaku i szczypiorku. Pokrój na mniejsze kawałki salami, a ser mozzarella w kostkę.
Następnie ubij wszystkie jajka w misce, dopraw solą, pieprzem i odstaw.
Na rozgrzaną patelnie wrzuć czerwoną paprykę, pieczarki, dopraw solą i smaż, aż papryka zmięknie. Dodaj szpinak i smaż jeszcze przez kilka minut.
Nasmaruj formę do muffinek oliwą z oliwek, dodaj usmażone warzywa, salami, zalej masą jajeczną i na koniec wrzuć ser mozzarella.
Rozgrzej piekarnik i piecz 7-10 minut.
Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego szczypiorku.
Smacznego!
Kalorie: 610kcalCarbohydrates: 8.6gBiałko: 49.8gFat: 42g
Słowo kluczowe dietetyczne, muffiny