Cofnij
+ servings

Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami

Magdalena
Fit tortilla z tuńczykiem, która pozwoli Ci zaspokoić chęć na szybkie jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad.
Czas przygotowania 1 godzina
Rodzaj Główne dania
Ilość 2
Kalorie 321 kcal

Składniki
  

  • 2 pszenne tortille
  • 200 g tuńczyka
  • 50 g szpinaku
  • 50 g pomidorów
  • 50 g ogórka
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 papryczka chilli
  • świeża mięta
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

  • Tuńczyka pokrój na kawałki, skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż.
  • Posiekaj miętę, dodaj do jogurtu naturalnego, dopraw do smaku i wymieszaj.
  • Umyj i osusz szpinak, pokrój w kostkę ogórka, pomidora i posiekaj papryczkę chilli. Wszystko wymieszaj w miseczce, skrop oliwą z oliwek i dopraw do smaku.
  • Umieść warzywa na tortilli, dodaj usmażonego tuńczyka i sos.
  • Zwiń gotowe tortille i smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 321kcalCarbohydrates: 36.7gBiałko: 23.2gFat: 8.6g
Słowo kluczowe fit, tortilla
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!