Go Back

Jajka faszerowane tuńczykiem

Magdalena
Jajka faszerowane tuńczykiem:
Czas przygotowania 30 minutes
Rodzaj dania Przystawki

Składniki
  

  • 8 sztuk jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

  • Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy, by skorupka ładnie odeszła. Następnie kroimy na pół, delikatne wyjmujemy żółtka.
  • Żółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy tuńczyka z puszki, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy.
  • Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe.
  • Smacznego!
Tagi jajka, tuńczyk
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!