Łosoś pieczony w piekarniku z warzywami
Magdalena
Łosoś pieczony w piekarniku
Czas przygotowania 1 hour hr
Rodzaj dania Główne dania
- 200 g łososia
- 80 g brokułów
- 80 g pomidorów koktajlowych
- 100 g szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- rozmaryn
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Łososia umyj, osusz i dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, skrop cytryną i odstaw.
Do żaroodpornego naczynia wsyp szpinak, dodaj posiekany czosnek, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj.
Na szpinaku ułóż skórą do dołu łososia, a obok różyczki brokuła, pokrojoną paprykę i pomidorki koktajlowe.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz wszystko około 15-20 minut.
Smacznego!
Kalorie: 549kcalCarbohydrates: 7gBiałko: 45gFat: 37.9g