Prosta i szybka domowa pizza makaronowa
Magdalena
Czas przygotowania 1 godzina godzinę
- 250 g makaronu penne
- 30 g pieczarek
- 30 g salami
- 30 g czerwonej papryki
- 100 g sera mozzarella
- 100 g przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- oregano
- oliwa z oliwek
- bazylia
- sól
- pieprz
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Przecier wymieszaj z 50 ml zimnej wody, dodaj oregano, zmielony czosnek, sól i pieprz do smaku.
Pokrój pieczarki i czerwoną paprykę.
Wysmaruj oliwą z oliwek naczynie żaroodporne, wrzuć ugotowany makaron, wlej przygotowany wcześniej z przecieru pomidorowego sos, posyp serem mozzarella, dodaj salami, pieczarki i czerwoną paprykę.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i piecz 10-15 minut.
Podawaj ze świeżą bazylią.
Smacznego!
Kalorie: 610kcalCarbohydrates: 88gBiałko: 32.7gFat: 14.3g
Słowo kluczowe makaron, pizza