Cofnij
+ servings

Prosta i szybka domowa pizza makaronowa

Magdalena
Czas przygotowania 1 godzina
Rodzaj Główne dania
Ilość 2
Kalorie 610 kcal

Składniki
  

  • 250 g makaronu penne
  • 30 g pieczarek
  • 30 g salami
  • 30 g czerwonej papryki
  • 100 g sera mozzarella
  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek czosnku
  • oregano
  • oliwa z oliwek
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

  • Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  • Przecier wymieszaj z 50 ml zimnej wody, dodaj oregano, zmielony czosnek, sól i pieprz do smaku.
  • Pokrój pieczarki i czerwoną paprykę.
  • Wysmaruj oliwą z oliwek naczynie żaroodporne, wrzuć ugotowany makaron, wlej przygotowany wcześniej z przecieru pomidorowego sos, posyp serem mozzarella, dodaj salami, pieczarki i czerwoną paprykę.
  • Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i piecz 10-15 minut.
  • Podawaj ze świeżą bazylią.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 610kcalCarbohydrates: 88gBiałko: 32.7gFat: 14.3g
Słowo kluczowe makaron, pizza
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!