Fit makaron z awokado, indykiem i pomidorkami
Magdalena
Czas przygotowania 1 hour hr
- 180 g makaronu spaghetti
- 200 g piersi z indyka
- 100 g awokado
- 150 g pomidorów koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- cytryna
- kolendra
- świeża mięta
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Awokado obierz, pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj z dodatkiem oliwy z oliwek, soku z połowy cytryny, posiekanego czosnku, kolendry, soli i pieprzu.
Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej kawałki piersi z indyka. Następnie dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, gotowy sos z awokado i smaż kilka minut.
Na koniec dodaj makaron, wymieszaj i gotowe.
Podawaj ze świeżą miętą i smacznego!
Kalorie: 534kcalCarbohydrates: 69.9gBiałko: 31.9gFat: 14.1g