Go Back
+ servings

Lemoniada arbuzowa – mega orzeźwiająca

Magdalena
Czas przygotowania 1 hour 30 minutes
Rodzaj dania Napoje
Ilość 4

Składniki
  

  • 1 kg arbuza
  • 3 limonki
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • świeża mięta
  • woda
  • lód

Instrukcje
 

  • Arbuza kroimy na mniejsze części, wygrzebujemy miąższ i usuwamy pestki. Pokrojone cząstki dokładnie blendujemy z dodatkiem brązowego cukru.
  • Powstałą masę przecieramy przez sito i umieszczamy w dzbanku.
  • Do dzbanka wyciskamy sok z 2 limonek.
  • Dolewamy dwie szklanki wody.
  • Wrzucamy garść świeżej mięty i pokrojoną w plastry limonkę.
  • Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
  • Przed podaniem wrzucamy kilka dużych kostek lodu.
Tagi lemoniada
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!