Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Lemoniada arbuzowa – mega orzeźwiająca
Magdalena
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
1
hour
hr
30
minutes
mins
Rodzaj dania
Napoje
Ilość
4
Składniki
1x
2x
3x
1
kg
arbuza
3
limonki
3
łyżki
brązowego cukru
świeża mięta
woda
lód
Instrukcje
Arbuza kroimy na mniejsze części, wygrzebujemy miąższ i usuwamy pestki. Pokrojone cząstki dokładnie blendujemy z dodatkiem brązowego cukru.
Powstałą masę przecieramy przez sito i umieszczamy w dzbanku.
Do dzbanka wyciskamy sok z 2 limonek.
Dolewamy dwie szklanki wody.
Wrzucamy garść świeżej mięty i pokrojoną w plastry limonkę.
Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Przed podaniem wrzucamy kilka dużych kostek lodu.
Tagi
lemoniada
Podoba Ci się przepis?
Let us know
how it was!