Umyć mięso i pokroić na małe kawałeczki.
Na patelni rozgrzać olej i ułożyć kawałki cielęciny.
Smażyć tak długo, aż cielęcina się nieco zarumieni.
Następnie przekładamy cielęce kawałki do niewielkiego garnka, zalewamy zimną wodą (pół litra), dodajemy laurowy liść i całość gotujemy.
Na patelni, na której smażyliśmy wcześniej kawałki cielęciny, rozpuszczamy łyżkę masła.
Wrzucamy na patelnię pokrojoną w plasterki cebulę.
Czekamy aż cebula się zeszkli i przekładamy do garnka z kawałkami gotującego się mięsa.
Dodajemy przyprawy: czosnek, gałkę muszkatołową według uznania.
Tak doprawioną cielęcinę dusimy na małym ogniu przez godzinę, a następnie wlewamy do niej śmietankę 12% (125 ml) i dodajemy łyżeczkę mąki.
Wszystko zagotowujemy i na koniec doprawiamy pieprzem oraz szczyptą soli.