Przygotowane plastry położyć na desce do krojenia i rozbić bardzo cienko, najlepiej używając do tego specjalnego, metalowego tłuczka z wytłoczoną kratką. W trakcie tłuczenia warto zabezpieczyć mięso folią spożywczą, aby nie tryskało na boki i nie powstały dziury.
Każdy z kotletów należy doprawić solą i pieprzem.
Przygotować dwa głębokie talerze, do jednego wsypać bułkę tartą, a do drugiego wbić 3 jajka i wymieszać je trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie każdy z plastrów obtaczać kolejno w jajku i bułce. Zdecydowanie jeden raz wystarczy, ponieważ panierka nie powinna być zbyt gruba i dobrze przylegać do kotleta.
Wlać na patelnię olej bądź smalec i poczekać aż się odpowiednio rozgrzeje. Kotlety smażyć nie dłużej niż 2 minuty na stronę, patrząc aż uzyskają brązowo złoty kolor. Później należy odsączyć je ręcznikiem papierowym z tłuszczu i podawać najlepiej z surówką oraz ziemniakami.