Do miski dodać jajka oraz cukier i ubić to mikserem. Następnie wlewać powoli olej oraz wodę.
Wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a kolejno dodać je do ubitej wcześniej masy.
Przygotowane ciasto należy wyłożyć na blachę, posmarowaną wcześniej margaryną i posypaną mąką.
Należy nagrzać piekarnik, a następnie piec około 15 minut w temperaturze 220 stopni i poczekać aż ostygnie.
Obrane i pokrojone banany trzeba ułożyć na cieście i polać sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Namoczyć w zimnej wodzie żelatynę.
Utrzeć twaróg z dodatkiem cukru, a także soku z cytryny.
Podgrzać żelatynę do momentu jej rozpuszczenia, a później wraz z dwiema łyżkami kremu serowego wymieszać i dodać do reszty kremu.
Należy ubić śmietanę i również dodać ją do kremu, wszystko delikatnie mieszając.
Przygotowaną masę wyłożyć na banany i gotowe ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki.
W kolejnym etapie trzeba roztopić margarynę i czekoladę, dodać do tego śmietanę i wszystko wymieszać. Przygotowaną polewę wylać na ciasto i ponownie wstawić je do lodówki.
Uwagi
Czas oczekiwania: 2 godziny (musi postać w lodówce)