Do miski przełożyć serki homogenizowane (wcześniej wyjęte z lodówki). Wsypać cukier i skrobię ziemniaczaną, a następnie wbić jaja
Kolejny krok to roztopienie i wystudzenie masła, które następnie należy wlać do wcześniej wymienionych składników. Pamiętaj, że jeśli jajka oraz serki będą zbyt zimne, w masie mogą pojawić się grudki.
Zmiksować składniki lub dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki bądź łyżki.
Dno tortownicy (24 cm) wyłożyć papierem do pieczeni i zapiąć obręcz.
Boki formy wysmarować masłem lub olejem.
Do przygotowanej tortownicy należy przelać gotową masę.
Otworzyć puszkę brzoskwiń, a następnie połówki pokroić na podłużne kawałki. Owocami wyłożyć powierzchnię.
Sernik umieść na środkowej półce w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (opcja góra/dół).
Ciasto piec przez 2 godziny. W tym czasie nie wolno zmieniać temperatury ani otwierać piekarnika.
Po ostygnięciu umieścić ciasto w lodówce, bądź chłodnym miejscu.
Następnie przygotować polewę. Do rondelka wlać śmietankę i delikatnie podgrzać. Nie zagotowywać! Zdjąć z palnika i dodać kawałki białej czekolady. Mieszać do czasu połączenia się składników w gęstą masę.
Polać sernik polewą i delektować się wybornym smakiem.