Brokuł ugotować w osolonej wodzie, najlepiej al dente. Czas gotowania około 3 minuty.
Jajko roztrzepać widelcem ze szczyptą soli. Następnie kolejno dodawać mleko, wodę gazowaną oraz mąkę i miksować mikserem na gładką konsystencje.
Na patelni wlać odrobinę oleju rzepakowego i na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki.
Kiedy mamy już naleśniki możemy przejść do farszu zaczynając od pokrojenia wszystkich składników na kawałki.
Pierś kroimy na kawałki i doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie wrzucamy na patelnie skropioną wcześniej olejem rzepakowym i smażymy.
Cebulę również smażymy na patelni.
Ser można utrzeć na tarce o grubych oczkach albo pokroić w małą kostkę.
Łączymy wszystkie składniki w misce i przyprawiamy papryką słodką i przyprawą do gyrosa.
Nadziewamy usmażone wcześniej naleśniki farszem i zawijamy w krokiety. Następnie przysmażamy na rumiany kolor na rozgrzanej patelni.
Można podawać z sosem czosnkowym, który doda potrawie odpowiedniego akcentu.