Przesiać dwie szklanki mąki pszennej do miski lub wklęsłego naczynia i zrobić wgłębienie w mące na środku. Tam wbić trzy jajka, dosypać dwie szczypty soli i szczyptę kurkumy by makaron nabrał żółtego koloru, dolać jedną łyżkę wody i jedną łyżkę oliwy z oliwek wedle gustu.
Wymieszać ciasto widelcem lub łyżką do momentu kiedy przestanie się lepić.
Ugnieść ciasto by było gładkie, jednolite i elastyczne, jednocześnie podsypując je mąką.
Rozwałkować ciasto i podzielić na kilka części i odczekać piętnaście minut w celu wysuszenia.
Pokroić na szerokie prostokąty, zawinąć "w rulonik" i posiekać na ukos.
Oddzielić od siebie sklejony makaron ręcznie i odczekać dziesięć minut do wyschnięcia.
Makaron gotować krótko na wolnym ogniu w lekko osolonej wodzie.
Makaron odcedzić i podać do swojego ulubionego dania.