Mięso dokładnie myjemy i umieszczamy w garnku. Zalewamy zimną wodą ( ok.2,5-3l).
Marchewkę i pietruszkę obieramy i wrzucamy do garnka. Dodajemy sól, pieprz oraz cebule szalotki.
Gotujemy wywar na małym ogniu przez 6 godzin.
W międzyczasie gotujemy jajka na pół miękko- białko powinno się ściąć, a żółtko pozostać płynne.
Grzyby zalać wrzątkiem, a gdy będą miękkie pokroić na drobne kawałki.
Makron ugotować zgodnie z przepisem umieszczonym na opakowaniu.
Gdy wywar będzie gotowy należy wyjąć z niego wszelkie dodatki.
Mięso oddzielić od kości i z powrotem do garnka włożyć tylko najładniejsze kawałki bez tłuszczu i włókien.
Do bulionu należy dodać połowę przygotowanej porcji sosu sojowego i sake ponownie go zagotować. Spróbować wywaru i w razie potrzeby dodać pozostałą porcję.
Do miseczek nałożyć ugotowany wcześniej makaron. Wlać na niego bulion.
Pokrojone grzybki wrzucić do talerza. Dołożyć także po kawałku wołowiny z wywaru.
Jajka przepołowić i także ułożyć w misce.
Szczypiorek z cebuli pokroić na małe kawałki i dodać go do zupy.
Jeśli mamy świeżą paprykę chili także musimy ją skroić. W przypadku mielonej posypujemy nią danie i podajemy gorące do spożycia.
Można dodać także kapustę pak choi pokrojoną w drobne i cienkie paski, kiełki fasoli i olej sezamowy.