Białko oddziel od żółtka.
Wymieszaj ze sobą mąkę, sól, kakao, cynamon, cukier puder, żółtko, miękkie masło i wino.
Zmiksuj wszystkie składniki.
Pozyskaną masę masę folią i pozostaw na 60 minut w temperaturze pokojowej.
Podziel ciasto na 3-4 części. Każdą część osobno ugniataj, wałkuj. Powtarzaj kilkakrotnie aby napowietrzyć masę.
Ciasto rozwałkuj i wytnij z niego kółka o wielkości ok 5 cm.
Krążki ciasta nawijaj wokół metalowych foremek.
Sklej je białkiem jajka.
Rozgrzej olej do ok 170 stopni.
Zanurzaj w nim foremki z ciastem.
Odsącz je z tłuszczu.
Odsącz serek ricotta i zmieszaj go z cukrem oraz ubitą wcześniej śmietaną.
Potrzyj czekoladę i skórkę cytrynową.
Wmieszaj potarte wiórki czekolady i cytryny do masy z serka i śmietany.
Nadziej rurki.