do małej miseczki należy przełożyć śmietanę i majonez
dobrze wymieszać śmietanę z majonezem
doprawić do smaku chrzanem, musztardą, solą, pieprzem i mieloną słodką papryką
wymieszać wszystkie składniki
umyć i osuszyć liście sałaty
cebulę obrać i pokroić w plasterki
mięso mielone doprawić solą i pieprzem
uformować mięso w formę kotleta
usmażyć kotleta na patelni z każdej strony bez użycia tłuszczu przez około dwie minuty z każdej strony
bułki podgrzej lekko w piekarniku (5 minut 200 st.C) by były ciepłe i lekko chrupiące
po wyjęciu bułki lekko posmarować ją sosem
położyć kotleta
na kotleta położyć plaster sera i kolejno plaster pomidora
położyć liść sałaty i plaster cebuli
Położyć drugą część bułki również posmarowaną sosem