Go Back
+ servings

Przepis na domowego McWrapa śniadaniowego z jajecznicą i bekonem

Magdalena
Czas przygotowania 1 hour
Rodzaj dania Przekąski
Ilość 1

Składniki
  

  • rukola lub szczypiorek
  • 1 nieduży pomidor
  • ser żółty
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • plastry surowego bekonu
  • 3 jajka
  • olej lub masło do smażenia
  • sól i pieprz

Instrukcje
 

  • posiekać szczypiorek
  • pokroić pomidora w kostkę
  • podsmażyć plastry boczku
  • odsączyć boczek z nadmiaru tłuszczu
  • pokroić plastry cebuli czerwonej
  • pokroić w plastry kawałek papryki czerwonej
  • tortillę podgrzać w piekarniku (owinąć folią by nie wyschła)
  • smażyć jajecznicę
  • dodać do jajecznicy szczypiorku
  • doprawić solą i pieprzem
  • zetrzeć trochę żółtego sera na tarce
  • na tortillę położyć jajecznicę ze szczypiorkiem
  • kolejno ułożyć plastry boczku
  • posypać żółtym serem
  • położyć pokrojone pomidory, kilka plasterków papryki i cebuli
  • zgnieść dolny brzeg tortilli
  • złożyć tortillę

Notes

Taki wrap z jajecznicą najlepiej smakuje na ciepło. Oryginalna wersja nie zawiera startego żółtego sera, a zamiast szczypiorku do wrapa dodana jest aromatyczna rukola, jednak jajecznica ze szczypiorkiem smakuje wyjątkowo. Warto spróbować różnych odmian wrapów. To idealne danie na pożywne śniadanie i na lunch do pracy. 
Tagi Mc'donalds
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!