Cofnij
+ servings

Przepis na sałatkę taco z mielonym mięsem wołowym

Magdalena
Czas przygotowania 30 minuty
Rodzaj Główne dania
Kuchnia Meksykańskie
Ilość 6 porcji

Składniki
  

  • 450 g mielonej wołowiny
  • 1 opakowanie przyprawy do taco z obniżoną zawartością sodu
  • 180 ml wody
  • 1 średnia główka sałaty lodowej porwana
  • 2 szklanki startego sera cheddar
  • 2 szklanki połamanych chipsów tortilla o smaku nacho
  • 1/4 szklanki sosu sałatkowego Catalina

Instrukcje
 

  • W dużej patelni, na średnim ogniu, smaż mieloną wołowinę przez 6-8 minut, aż przestanie być różowa, rozbijając ją na drobne kawałki; odcedź nadmiar tłuszczu.
  • Dodaj przyprawę do taco i wodę; doprowadź do wrzenia.
  • Zmniejsz ogień; gotuj bez przykrycia przez 4-6 minut, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu. Odstaw, aby nieco ostygło.
  • W dużej misce wymieszaj sałatę z serem.
  • Na wierzch połóż mieszankę mięsną i chipsy; polej sosem sałatkowym i delikatnie wymieszaj.
  • Podawaj natychmiast, ciesząc się świeżością i bogactwem smaków.
Słowo kluczowe sałatka, taco, wołowina
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!