Cofnij
+ servings

Przepis na Zupę z Włoską Kiełbasą i Cukinią

Magdalena
Czas przygotowania 30 minuty
Rodzaj Zupy
Kuchnia Śródziemnomorskie
Ilość 6 porcji

Składniki
  

  • 225 g włoskiej kiełbasy w masie
  • 1 średnia cebula posiekana
  • 1 średnia zielona papryka posiekana
  • 3 szklanki bulionu wołowego
  • 1 puszka pomidorów około 410g pokrojonych pomidorów, z sokiem
  • 1 łyżka świeżej bazylii posiekanej lub 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżka świeżej pietruszki posiekanej lub 1 łyżeczka suszonych płatków pietruszki
  • 1 średnia cukinia pokrojona na 1,25 cm kawałki
  • 1/2 szklanki nieugotowanego makaronu orzo

Instrukcje
 

  • W dużej patelni, na średnim ogniu, smaż kiełbasę, cebulę i paprykę przez 4-6 minut, aż kiełbasa nie będzie już różowa, a warzywa będą miękkie; odcedź nadmiar tłuszczu.
  • Dodaj bulion, pomidory, bazylię i pietruszkę; doprowadź do wrzenia.
  • Wmieszaj cukinię i makaron orzo; ponownie doprowadź do wrzenia.
  • Gotuj pod przykryciem, aż cukinia i makaron orzo będą miękkie, około 10-12 minut.

Uwagi

Ta włoska zupa z kiełbasą i cukinią to doskonały sposób na ciepły, kuszący posiłek, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi kuchni śródziemnomorskiej.
Słowo kluczowe cukinia, kiełbasa, włochy, zupa
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!