Cofnij
+ servings

Przepis na Szybki i łatwy stromboli z indykiem

Magdalena
Czas przygotowania 30 minuty
Rodzaj Główne dania
Kuchnia Włoskie
Ilość 8 porcji

Składniki
  

  • 1 tuba około 390g ciasta na pizzę z lodówki
  • 225 g cienko pokrojonego indyka z delikatesów
  • 225 g cienko pokrojonego sera Muenster
  • 1/4 szklanki kiszonych papryczek
  • 2 łyżeczki żółtej musztardy
  • 2 łyżeczki posiekanych świeżych ziół lub 1/2 łyżeczki suszonych ziół
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżka wody

Instrukcje
 

  • Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozwiń ciasto na pizzę na dnie natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach około 38x25x2,5 cm.
  • Ułóż warstwę indyka, sera i papryczek.
  • Posmaruj musztardą i posyp ziołami.
  • Zwiń ciasto w rulon; zagnij końce, aby zamknąć.
  • W małej misce wymieszaj jajko z wodą; posmaruj ciasto.
  • Piecz, aż skorupa będzie lekko zrumieniona, przez 20-25 minut. Pokrój i podawaj.
Słowo kluczowe indyk, mięso, przekąska
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!