Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Przepis na Szybki i łatwy stromboli z indykiem
Magdalena
Wydrukuj przepis
Pin Recipe
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Rodzaj
Główne dania
Kuchnia
Włoskie
Ilość
8
porcji
Składniki
1x
2x
3x
1
tuba
około 390g ciasta na pizzę z lodówki
225
g
cienko pokrojonego indyka z delikatesów
225
g
cienko pokrojonego sera Muenster
1/4
szklanki
kiszonych papryczek
2
łyżeczki
żółtej musztardy
2
łyżeczki
posiekanych świeżych ziół lub 1/2 łyżeczki suszonych ziół
1
duże jajko
1
łyżka
wody
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozwiń ciasto na pizzę na dnie natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach około 38x25x2,5 cm.
Ułóż warstwę indyka, sera i papryczek.
Posmaruj musztardą i posyp ziołami.
Zwiń ciasto w rulon; zagnij końce, aby zamknąć.
W małej misce wymieszaj jajko z wodą; posmaruj ciasto.
Piecz, aż skorupa będzie lekko zrumieniona, przez 20-25 minut. Pokrój i podawaj.
Słowo kluczowe
indyk, mięso, przekąska
Podoba Ci się przepis?
Let us know
how it was!