Rozpłaszcz piersi z kurczaka do grubości około 1,25 cm. W dużej płaskiej misce wymieszaj 1/4 szklanki mąki, sól i pieprz.
Każdą pierś z kurczaka obtocz pojedynczo w mieszance mąki, soli i pieprzu.
Na dużej, nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu, smaż kurczaka w maśle przez 5-6 minut z każdej strony, aż mięso stanie się białe i przestanie być różowe w środku. Wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce.
Do patelni dodaj 1/3 szklanki bulionu, mieszając, aby uwolnić przypieczone kawałki z dna.
Doprowadź do wrzenia. Dodaj pieczarki; smaż i mieszaj przez 3-5 minut, aż staną się miękkie.
Połącz pozostałą mąkę i bulion, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do mieszanki z pieczarkami.
Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje, około 2 minut. Wymieszaj z sokiem z cytryny.
Podawaj kurczaka z sosem z pieczarek.