Cofnij

Fit makaron penne z łososiem i groszkiem

Magdalena
Makaron penne z łososiem i groszkiem możesz przygotować na lunch, obiad lub późną kolację. Danie to sprawi, że poczujesz się jak na prawdziwej uczcie, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 20 – 30 minut. Z zaledwie sześciu podstawowych składników stworzysz kremowy, pyszny i zdrowy posiłek. 
Czas przygotowania 1 godzina
Rodzaj Główne dania
Kuchnia Włoskie
Kalorie 596 kcal

Składniki
  

  • 150 g makaronu penne
  • 200 g łososia
  • 20 g masła
  • 200 g mrożonego groszku
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

  • Ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą.
  • Pokrój na średnie kawałki łososia i przypraw solą i pieprzem. Rozpuść masło na patelni, dodaj łososia, groszek i gotuj przez około 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
  • Dodaj jogurt naturalny i szczypiorek i gotuj przez 3-4 minuty, aż łosoś będzie gotowy, a sos będzie miał odpowiednią konsystencje.
  • Wrzuć makaron, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj całe danie.
  • Podaj i smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 596kcalCarbohydrates: 64.7gBiałko: 39.9gFat: 19.7g
Słowo kluczowe fit, makaron
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!