Makaron penne z łososiem i groszkiem możesz przygotować na lunch, obiad lub późną kolację. Danie to sprawi, że poczujesz się jak na prawdziwej uczcie, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 20 – 30 minut. Z zaledwie sześciu podstawowych składników stworzysz kremowy, pyszny i zdrowy posiłek.

Fit makaron penne z łososiem i groszkiem
Makaron penne z łososiem i groszkiem możesz przygotować na lunch, obiad lub późną kolację. Danie to sprawi, że poczujesz się jak na prawdziwej uczcie, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 20 – 30 minut. Z zaledwie sześciu podstawowych składników stworzysz kremowy, pyszny i zdrowy posiłek.
Składniki
- 150 g makaronu penne
- 200 g łososia
- 20 g masła
- 200 g mrożonego groszku
- 100 g jogurtu naturalnego
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą.
- Pokrój na średnie kawałki łososia i przypraw solą i pieprzem. Rozpuść masło na patelni, dodaj łososia, groszek i gotuj przez około 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
- Dodaj jogurt naturalny i szczypiorek i gotuj przez 3-4 minuty, aż łosoś będzie gotowy, a sos będzie miał odpowiednią konsystencje.
- Wrzuć makaron, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj całe danie.
- Podaj i smacznego!
Wartości odżywcze
Kalorie: 596kcalCarbohydrates: 64.7gBiałko: 39.9gFat: 19.7g
Lubisz ten przepis?Daj znać co o nim sądzisz!