Cofnij
+ servings

Quesadilla z tuńczykiem i smażoną papryką

Magdalena
Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej – łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Do przygotowania wystarczy tortilla i ser, ale możemy również wzbogacić farsz dowolnymi składnikami. W tym przypadku prezentujemy Wam quesadilla z tuńczykiem i papryką z dodatkiem szpinaku. Wyszło bardzo smacznie. 
Czas przygotowania 1 godzina
Rodzaj Główne dania
Ilość 2
Kalorie 391 kcal

Składniki
  

  • 2 tortille pszenne
  • 100 g sera mozzarella
  • 120 g tuńczyka
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Instrukcje
 

  • Paprykę pokrój w cienkie paski.
  • Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną paprykę, szpinak, dopraw solą i pieprzem i smaż do momentu aż papryka zrobi się lekko miękka. Usuń paprykę i szpinak
  • Umieść tortille na patelni, dodaj warstwę sera na połowie tortilli, następnie tuńczyka, usmażoną wcześniej paprykę i szpinak.
  • Wszystko posyp ponownie serem i złóż na pół.
  • Smaż przez około 3 minuty każdą ze stron.
  • Podawaj z ulubionym sosem.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 391kcalCarbohydrates: 36.5gBiałko: 29.3gFat: 13.8g
Słowo kluczowe tuńczyk
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!