Quesadilla z tuńczykiem i smażoną papryką
Magdalena
Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej – łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Do przygotowania wystarczy tortilla i ser, ale możemy również wzbogacić farsz dowolnymi składnikami. W tym przypadku prezentujemy Wam quesadilla z tuńczykiem i papryką z dodatkiem szpinaku. Wyszło bardzo smacznie.
Czas przygotowania 1 godzina godzinę
- 2 tortille pszenne
- 100 g sera mozzarella
- 120 g tuńczyka
- 50 g świeżego szpinaku
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Paprykę pokrój w cienkie paski.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną paprykę, szpinak, dopraw solą i pieprzem i smaż do momentu aż papryka zrobi się lekko miękka. Usuń paprykę i szpinak
Umieść tortille na patelni, dodaj warstwę sera na połowie tortilli, następnie tuńczyka, usmażoną wcześniej paprykę i szpinak.
Wszystko posyp ponownie serem i złóż na pół.
Smaż przez około 3 minuty każdą ze stron.
Podawaj z ulubionym sosem.
Smacznego!
Kalorie: 391kcalCarbohydrates: 36.5gBiałko: 29.3gFat: 13.8g