Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej – łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Do przygotowania wystarczy tortilla i ser, ale możemy również wzbogacić farsz dowolnymi składnikami. W tym przypadku prezentujemy Wam quesadilla z tuńczykiem i papryką z dodatkiem szpinaku. Wyszło bardzo smacznie.

Quesadilla z tuńczykiem i smażoną papryką
Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej – łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Do przygotowania wystarczy tortilla i ser, ale możemy również wzbogacić farsz dowolnymi składnikami. W tym przypadku prezentujemy Wam quesadilla z tuńczykiem i papryką z dodatkiem szpinaku. Wyszło bardzo smacznie.
Składniki
- 2 tortille pszenne
- 100 g sera mozzarella
- 120 g tuńczyka
- 50 g świeżego szpinaku
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Paprykę pokrój w cienkie paski.
- Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną paprykę, szpinak, dopraw solą i pieprzem i smaż do momentu aż papryka zrobi się lekko miękka. Usuń paprykę i szpinak
- Umieść tortille na patelni, dodaj warstwę sera na połowie tortilli, następnie tuńczyka, usmażoną wcześniej paprykę i szpinak.
- Wszystko posyp ponownie serem i złóż na pół.
- Smaż przez około 3 minuty każdą ze stron.
- Podawaj z ulubionym sosem.
- Smacznego!
Wartości odżywcze
Kalorie: 391kcalCarbohydrates: 36.5gBiałko: 29.3gFat: 13.8g
Lubisz ten przepis?Daj znać co o nim sądzisz!