Fit brownie z batatów
Magdalena
Przepis na fit brownie z batatów
Czas przygotowania 1 hour hr 30 minutes mins
- 2 bataty
- 2 garście daktyli
- 3 jajka
- 1/2 szklanki kakao
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- orzeszki ziemne
Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do momentu, aż będą miękkie.
Daktyle moczymy we wrzątku przez około 15 minut.
Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy.
Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut.
Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi.
Smacznego!