Do miski wlać odmierzoną wodę oraz mleko, a następnie dodać jajka oraz mąkę.
Wszystkie składniki wymieszać tak, aby utworzyły jednolitą konsystencję bez grudek. Najlepiej użyć do tego celu blendera, ale z powodzeniem uzyskamy taki efekt również z pomocą widelca, intensywnie mieszając.
Dobrze rozgrzać patelnię wraz z dodatkiem odrobiny oleju kokosowego. Ważne jest, aby pamiętać o natłuszczeniu patelni przez rozpoczęciem smażenia każdego naleśnika. Dzięki temu nie będą one przywierać, a obracanie ich będzie łatwością.
Wylać za pomocą chochelki odpowiednią porcję przygotowanego wcześniej ciasta na rozgrzaną patelnię i rozprowadzić ją po całej jej powierzchni poprzez poruszanie nią na wszystkie strony.
Odwrócić naleśnik na drugą stronę, gdy ciasto na zewnętrznej stronie nie będzie już płynne. Smażyć przez krótką chwilę i odłożyć na talerz.
Od razu przejść do powtórzenia czynności od punktu 3-5 do czasu, aż całkowicie wykorzystamy ciasto.