W pierwszej kolejności suchy makaron ryżowy należy zalać ciepłą wodą. Gotowy do wrzucenia na patelnię powinien być po ok. 10 minutach.
Pędy czosnku lub zielone części dymki kroimy na kilka dużych części, drobno siekamy cebulę, czosnek i marynowaną rzodkiew.
Kroimy tofu w kostkę, mięso z kurczaka w paski.
W osobnym naczyniu mieszamy dokładnie składniki na sos.
o rozgrzanego woka lub głębokiej patelni wlewamy 2-3 łyżki stołowe oleju, wrzucamy cebulę, czosnek, tofu, mięso z kurczaka, krewetki, smażymy chwilę w wysokiej temperaturze.
Następnie robimy miejsce i wbijamy 2 jajka, które po chwili mieszamy z resztą składników będących już na patelni.
Dodajemy wyciągnięty z wody makaron ryżowy, zalewamy wszystkie składniki sosem, wrzucamy rzodkiew, pędy czosnku, połowę kiełków fasoli mung, ponownie mieszamy.
Dusimy potrawę przez chwilę. Stopień wysmażenia oraz ilość sosu który chcemy pozostawić na dnie zależy już tylko od nas.
Przekładamy makaron na talerze, dekorując każdą porcję pozostałymi kiełkami i kawałkiem limonki.