do osobnego naczynia z pokrywą wsypać ½ szklanki mąki (np. do garnka)
włożyć do naczynia kawałki kurczaka (1-3 szt.)
przykryć naczynie pokrywką
potrząsać aż do pokrycia kawałków mięsa mąką
smażyć stripsy na głębokim tłuszczu z obu stron aż do uzyskania złotego koloru
włożyć na chwilę bułki do nagrzanego piekarnika żeby były chrupiące
połączyć śmietanę (12 lub 18%) z majonezem
przekroić bułki
spód bułki posmarować sosem barbecue
położyć usmażonego stripsa
położyć plaster sera cheddar
na to dołożyć 2 plastry pomidora
położyć listek sałaty
posmarować górną część bułki sosem majonezowym
złożyć burgera
Uwagi
Ewentualnie do burgera można dodać także czerwoną cebulę, smażony bekon tak jak w oryginalnej wersji, a także zamiast gotowych bułek pokusić się o zrobienie ich samodzielnie od podstaw.