w innej misce ubić jajko razem ze szklanką mleka (lub szklanką maślanki)
w misce z jajkiem i mlekiem (bądź maślanką) namoczyć kawałki kurczaka
odstawić mięso na około 30 minut w temperaturze pokojowej
obtoczyć podudzia w mące z przyprawami
odstawić drugi raz mięso na około 20 minut
przygotować naczynie na olej, np. garnek
wlać olej na wysokość około 8 cm w garnku
rozgrzać olej
włożyć 4 kawałki kurczaka na rozgrzany olej
smażyć kilka minut równomiernie z każdej strony aż do uzyskania jasnobrązowego koloru
odsączyć kurczaka z tłuszczu na papierowym ręczniku
Uwagi
Tak przygotowane podudzia lub skrzydełka z kurczaka są dobrym pomysłem na danie obiadowe. Kawałki kurczaka w panierce jak z KFC można równie dobrze serwować na zimno w formie przekąski.