do mięsa dodać bułkę namoczoną w mleku, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy
z powstałej masy formować kule
masę rozwałkować dłońmi
uformować nieduże podłużne kotlety
obtoczyć kotlety w mące
pokruszyć płatki kukurydziane (około 80 g)
dodać do nich mąkę oraz bułkę tartą (6 łyżek bułki tartej, 2 łyżki mąki
dokładnie wymieszać panierkę
kotlety namoczyć w jajku z mlekiem (2 łyżki mleka)
dokładnie panierować
smażyć kotleciki na rozgrzanym tłuszczu (aż do złocistego koloru)
posiekać drobno sałatę
ser żółty zetrzeć na grubych oczkach (lub pokroić w słupki)
wymieszać majonez ze śmietaną (3 łyżki majonezu na 1 łyżkę śmietany)
tortillę posmarować ketchupem i sosem majonezowym
ułożyć na mięso sałatę
położyć pokrojony ser żółty
zawinąć tortillę
zapiec kilka minut w piekarniku
Uwagi
Do takiego wrapa można także włożyć inne warzywa, np. czerwoną cebulę, plastry pomidora, a zamiast sałaty można także użyć rukoli. Taki sycący i smaczny wrap jest idealną przekąską. Wrapem można także się posilić w czasie lunchu w pracy.