Cofnij

Przepis na włoskie kanapki z wołowiną

Magdalena
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 8 godziny
Rodzaj Śniadania
Kuchnia Włoskie

Składniki
  

  • 1 słoik, około 450g pokrojonych pepperoncini z zalewą
  • 1 puszka około 410g pokrojonych pomidorów z zalewą
  • 1 średnia cebula posiekana
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 opakowania mieszanki do sałatki włoskiej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1 wołowa pieczeń z udźca lub łopatki około 1,4-1,8 kg
  • 12 włoskich bułek przekrojonych na pół

Instrukcje
 

  • W misce wymieszaj pierwsze 7 składników.
  • Umieść pieczeń w wolnowarze o pojemności 4,7-5,7 litra.
  • Zalej mieszanką pepperoncini.
  • Gotuj pod przykryciem na niskim ogniu przez 8-10 godzin, aż mięso będzie miękkie.
  • Wyjmij pieczeń; odstaw do ostygnięcia.
  • Zdejmij tłuszcz z soków z gotowania.
  • Mięso rozdrabnij za pomocą dwóch widelców.
  • Włóż wołowinę i soki z powrotem do wolnowaru; podgrzej.
  • Podawaj na bułkach.

Uwagi

Czy można zamrozić kanapki z włoskiej wołowiny? Zamroź ostudzoną, ugotowaną mieszankę wołową w pojemnikach do zamrażania. Do użycia, rozmroź częściowo w lodówce przez noc. Podgrzewaj w rondlu, mieszając od czasu do czasu; w razie potrzeby dodaj wody.
Słowo kluczowe kanapki, mięso, włochy, wołowina
Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!