Przedstawiamy przepis na kanapki z włoskiej wołowiny, które szybko staną się ulubionym daniem Twojej rodziny. Idealne na weekendowy obiad lub jako wyjątkowy posiłek w ciągu tygodnia, te bogate w smak kanapki są proste w przygotowaniu, ale niezwykle satysfakcjonujące. Łącząc pikantne pepperoncini, aromatyczne przyprawy i soczystą wołowinę, te kanapki z pewnością zadowolą wszystkich miłośników włoskich smaków. Dodatkowo, przepis ten jest idealny do przygotowania z wyprzedzeniem i zamrożenia na później, co sprawia, że jest świetnym rozwiązaniem na szybki, smaczny posiłek.
Przepis na włoskie kanapki z wołowiną
Składniki
- 1 słoik, około 450g pokrojonych pepperoncini z zalewą
- 1 puszka około 410g pokrojonych pomidorów z zalewą
- 1 średnia cebula posiekana
- 1/2 szklanki wody
- 2 opakowania mieszanki do sałatki włoskiej
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
- 1 wołowa pieczeń z udźca lub łopatki około 1,4-1,8 kg
- 12 włoskich bułek przekrojonych na pół
Instrukcje
- W misce wymieszaj pierwsze 7 składników.
- Umieść pieczeń w wolnowarze o pojemności 4,7-5,7 litra.
- Zalej mieszanką pepperoncini.
- Gotuj pod przykryciem na niskim ogniu przez 8-10 godzin, aż mięso będzie miękkie.
- Wyjmij pieczeń; odstaw do ostygnięcia.
- Zdejmij tłuszcz z soków z gotowania.
- Mięso rozdrabnij za pomocą dwóch widelców.
- Włóż wołowinę i soki z powrotem do wolnowaru; podgrzej.
- Podawaj na bułkach.