Fit makaron penne z łososiem i groszkiem

Fit makaron penne z łososiem i groszkiem

Makaron penne z łososiem i groszkiem możesz przygotować na obiad lub późną kolację. Danie to sprawi, że poczujesz się jak na prawdziwej uczcie, której przygotowanie zajmie Ci jedyne 20 – 30 minut. Z zaledwie sześciu podstawowych składników stworzysz kremowy, pyszny i zdrowy posiłek. 

Składniki

Ilość porcji: 2

  • 150 g makaronu penne
  • 200 g łososia
  • 20 g masła
  • 200 g mrożonego groszku
  • Szczypiorek
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą.
  2. Pokrój na średnie kawałki łososia i przypraw solą i pieprzem. Rozpuść masło na patelni, dodaj łososia, groszek i gotuj przez około 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
  3. Dodaj jogurt naturalny i szczypiorek i gotuj przez 3-4 minuty, aż łosoś będzie gotowy, a sos będzie miał odpowiednią konsystencje.
  4. Wrzuć makaron, przypraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj całe danie.
  5. Podaj i smacznego!

Wartości odżywcze:

  • Energia: 1 192 kcal
  • Białko: 79,8 g
  • Tłuszcze: 39,4 g
  • Węglowodany: 129,5 g

Wartości odżywcze 1 porcji:

  • Energia: 596 kcal
  • Białko: 39,9g
  • Tłuszcze: 19,7 g
  • Węglowodany: 64,7 g

Fit penne makaron z łososiem

 

komentarze 2

  1. Makarony to ja mogę zawsze jeść. Z łososiem i groszkiem muszę też kiedyś przygotować 🙂

     
  2. Prezentuje się apetycznie 🙂

     

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*