Pieczony łosoś to danie zdrowe i błyskawiczne do przygotowania. Soczysty pieczony łosoś podany jest z dodatkiem kolorowych warzyw, a do tego kaszą pęczak. Posiłek wartościowy i smakowity.

Pieczony łosoś z kaszą pęczak i warzywami
Pieczony łosoś to danie zdrowe i błyskawiczne do przygotowania. Soczysty pieczony łosoś podany jest z dodatkiem kolorowych warzyw, a do tego kaszą pęczak. Posiłek wartościowy i smakowity.
Składniki
- 150 g kaszy pęczak
- 250 g łososia
- 100 g fasoli szparagowej
- 80 g pomidorów
- 80 g papryki czerwonej
- oliwa z oliwek
- cytryna
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Warzywa umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na skropionej oliwą z oliwek folii aluminiowej.
- Skórą do dołu ułóż łososia na warzywach, przypraw solą i pieprzem, a następnie skrop cytryną i oliwą z oliwek. Piecz wszystko 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Pamiętaj, aby nie piec ryby zbyt długo, będzie wówczas sucha.
- Podczas gdy ryba i warzywa się pieką ugotuj kaszę pęczak z dodatkiem soli i odrobiny oliwy z oliwek.
- Kiedy wszystko będzie gotowe podaj i smacznego!
Wartości odżywcze
Kalorie: 572kcalCarbohydrates: 56.5gBiałko: 33.2gFat: 23.7g
Lubisz ten przepis?Daj znać co o nim sądzisz!