Fit tortilla z tuńczykiem, która pozwoli Ci zaspokoić chęć na szybkie jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad.

Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami
Fit tortilla z tuńczykiem, która pozwoli Ci zaspokoić chęć na szybkie jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad.
Składniki
- 2 pszenne tortille
- 200 g tuńczyka
- 50 g szpinaku
- 50 g pomidorów
- 50 g ogórka
- 100 g jogurtu naturalnego
- 1 papryczka chilli
- świeża mięta
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Tuńczyka pokrój na kawałki, skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż.
- Posiekaj miętę, dodaj do jogurtu naturalnego, dopraw do smaku i wymieszaj.
- Umyj i osusz szpinak, pokrój w kostkę ogórka, pomidora i posiekaj papryczkę chilli. Wszystko wymieszaj w miseczce, skrop oliwą z oliwek i dopraw do smaku.
- Umieść warzywa na tortilli, dodaj usmażonego tuńczyka i sos.
- Zwiń gotowe tortille i smacznego!
Wartości odżywcze
Kalorie: 321kcalCarbohydrates: 36.7gBiałko: 23.2gFat: 8.6g
Lubisz ten przepis?Daj znać co o nim sądzisz!
Tuńczyk, świeże warzywa, papryczka chilli i sos miętowy świetnie się komponują tworząc przepyszny posiłek. I nie obawiaj się papryczki, sos miętowy doskonale łagodzi ostry smak.