Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami

Fit tortilla z tuńczykiem i świeżymi warzywami

Fit tortilla z tuńczykiem, która pozwoli Ci zaspokoić chęć na szybkie jedzenie. Prosta w przygotowaniu, ale także zdrowa i pożywna. W wersji na zimno idealnie pasuje jako przekąska, a w wersji na ciepło śmiało można ją podać na obiad. Tuńczyk, świeże warzywa, papryczka chilli i sos miętowy świetnie się komponują tworząc przepyszny posiłek. I nie obawiaj się papryczki, sos miętowy doskonale łagodzi ostry smak.

Składniki

Ilość porcji: 2

  • 2 pszenne tortille
  • 200 g tuńczyka
  • 50 g szpinaku
  • 50 g pomidorów
  • 50 g ogórka
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 papryczka chilli
  • Świeża mięta
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Tuńczyka pokrój na kawałki, skrop oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż.
  2. Posiekaj miętę, dodaj do jogurtu naturalnego, dopraw do smaku i wymieszaj.
  3. Umyj i osusz szpinak, pokrój w kostkę ogórka, pomidora i posiekaj papryczkę chilli. Wszystko wymieszaj w miseczce, skrop oliwą z oliwek i dopraw do smaku.
  4. Umieść warzywa na tortilli, dodaj usmażonego tuńczyka i sos.
  5. Zwiń gotowe tortille i smacznego!

Wartości odżywcze:

  • Energia: 642,2 kcal
  • Białko: 46,5 g
  • Tłuszcze: 17,2 g
  • Węglowodany: 73,5 g

Wartości odżywcze 1 porcji:

  • Energia: 321,1 kcal
  • Białko:23,2 g
  • Tłuszcze: 8,6 g
  • Węglowodany: 36,7 g

Fit tortilla z tuńczykiem

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*