Gulasz to idealne, sycące danie obiadowe, które smakuje każdemu. Szczególnie, gdy wykonamy go z wysokiej jakości mięsa wołowego. Odpowiednio przyrządzone jest nie tylko aromatyczne i smakowite, ale również miękkie i kruche.
 Dlatego też przedstawiamy sprawdzony przepis na gulasz, w którym znajduje się nie tylko mięso wołowe, ale również spora ilość cebulek i aromatycznych przypraw. Wszystko to sprawia, że jest to potrawa, która choć jest bardzo łatwa w przyrządzeniu jest w stanie spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Przepis na gulasz z wołowiny i małych cebulek
Składniki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
 - 450 g małych cebulek
 - 2 ząbki czosnku
 - 900 g krojonej w kostkę wołowiny
 - 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
 - 1 łyżeczka mielonych goździków
 - 1 łyżeczka mielonego kminku
 - 2 łyżki przecieru pomidorowego
 - sól i pieprz
 - 1 butelka mocnego czerwonego wina
 - 1 liść laurowy
 - posiekana natka pietruszki
 - skórka i sok z 1 pomarańczy
 
Instrukcje
- W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę.
 - Wrzucamy cebulki oraz czosnek w całości.
 - Smażymy przez około 5 minut aż się zarumienią.
 - Dodajemy wołowinę.
 - Smażymy przez kolejne pięć minut aż mięso się zarumieni.
 - Nie przestając mieszać dodajemy cynamon, goździki, kminek i przecier pomidorowy.
 - Doprawiamy solą i pieprzem.
 - Wlewamy wino.
 - Dodajemy sok oraz startą na drobnych oczkach skórkę pomarańczy.
 - Dodajemy listek laurowy.
 - Doprowadzamy do wrzenia.
 - Naczynie przenosimy do piekarnika.
 - Pieczemy w temperaturze 150 przez godzinę.
 - Ściągamy pokrywkę z naczynia.
 - Pieczemy przez kolejną godzinę.
 - Gulasz podajemy z ziemniakami lub kaszą.
 - Przed podaniem posypujemy natką pietruszki