Quesadilla z tuńczykiem i smażoną papryką

Quesadilla z tuńczykiem i smażoną papryką

Quesadillas to danie kuchni meksykańskiej – łatwe i szybkie w przyrządzeniu. Do przygotowania wystarczy tortilla i ser, ale możemy również wzbogacić farsz dowolnymi składnikami. W tym przypadku prezentujemy Wam quesadilla z tuńczykiem i papryką z dodatkiem szpinaku. Wyszło bardzo smacznie.

Składniki

Ilość porcji: 2

  • 2 tortille pszenne
  • 100 g serca mozzarella ( świetnie pasuje cheddar )
  • Oliwa z oliwek
  • 120 g tuńczyka
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Paprykę pokrój w cienkie paski.
  2. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną paprykę, szpinak, dopraw solą i pieprzem i smaż do momentu aż papryka zrobi się lekko miękka. Usuń paprykę i szpinak.
  3. Umieść tortille na patelni, dodaj warstwę sera na połowie tortilli, następnie tuńczyka, usmażoną wcześniej paprykę i szpinak. Wszystko posyp ponownie serem i złóż na pół.
  4. Smaż przez około 3 minuty każdą ze stron.
  5. Podawaj z ulubionym sosem.
  6. Smacznego!

Wartości odżywcze:

  • Energia: 783,6 kcal
  • Białko: 58,7 g
  • Tłuszcze: 27,7 g
  • Węglowodany: 73 g

Wartości odżywcze 1 porcji:

  • Energia: 391,8 kcal
  • Białko: 29,3 g
  • Tłuszcze: 13,8 g
  • Węglowodany: 36,5 g

 

Quesadilla z tuńczykiem

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*