210  
                    
 Jajka faszerowane tuńczykiem to nie tylko idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny!

Jajka faszerowane tuńczykiem
Jajka faszerowane tuńczykiem:
        Składniki
- 8 sztuk jajek
 - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
 - 2 łyżki majonezu
 - 1 łyżka musztardy sarepskiej
 - szczypiorek
 - sól
 - pieprz
 
Instrukcje
- Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy, by skorupka ładnie odeszła. Następnie kroimy na pół, delikatne wyjmujemy żółtka.
 - Żółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy tuńczyka z puszki, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy.
 - Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe.
 - Smacznego!
 
 Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!