Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem to nie tylko idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny!

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem:

Składniki

  • Jajka – 8 sztuk
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy, by skorupka ładnie odeszła. Następnie kroimy na pół, delikatne wyjmujemy żółtka.
  2. Żółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy tuńczyka z puszki, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy
  3. Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe.
  4. Smacznego!

Jajka faszerowane tuńczykiem

Sprawdź również ten przepis – Wielkanocny gulasz z wołowiny.

 

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*