182  
                     
 Lemoniada arbuzowa z dodatkiem świeżej mięty i soku z limonki do idealny napój na upały. Świetnie orzeźwia, gasi pragnienie i wspaniale smakuje.

Lemoniada arbuzowa – mega orzeźwiająca
Składniki
- 1 kg arbuza
 - 3 limonki
 - 3 łyżki brązowego cukru
 - świeża mięta
 - woda
 - lód
 
Instrukcje
- Arbuza kroimy na mniejsze części, wygrzebujemy miąższ i usuwamy pestki. Pokrojone cząstki dokładnie blendujemy z dodatkiem brązowego cukru.
 - Powstałą masę przecieramy przez sito i umieszczamy w dzbanku.
 - Do dzbanka wyciskamy sok z 2 limonek.
 - Dolewamy dwie szklanki wody.
 - Wrzucamy garść świeżej mięty i pokrojoną w plastry limonkę.
 - Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
 - Przed podaniem wrzucamy kilka dużych kostek lodu.
 
 Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!