Lemoniada arbuzowa – mega orzeźwiająca

Lemoniada arbuzowa – mega orzeźwiająca

Lemoniada arbuzowa z dodatkiem świeżej mięty i soku z limonki do idealny napój na upały. Świetnie orzeźwia, gasi pragnienie i wspaniale smakuje.

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa przepis:

Składniki

Dla 4 osób:

  • Arbuz – 1 kg
  • 3 limonki
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • Świeża mięta
  • Woda
  • Lód

Przygotowanie

  1. Arbuza kroimy na mniejsze części, wygrzebujemy miąższ i usuwamy pestki. Pokrojone cząstki dokładnie blendujemy z dodatkiem brązowego cukru.
  2. Powstałą masę przecieramy przez sito i umieszczamy w dzbanku.
  3. Do dzbanka wyciskamy sok z 2 limonek.
  4. Dolewamy dwie szklanki wody.
  5. Wrzucamy garść świeżej mięty i pokrojoną w plastry limonkę.
  6. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
  7. Przed podaniem wrzucamy kilka dużych kostek lodu.

Lemoniada arbuzowa

Sprawdź również to – zdrowe koktajle.

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*