Jajka faszerowane tuńczykiem to nie tylko idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie, ale również doskonała przekąska. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a efekt jest przepyszny!
Jajka faszerowane tuńczykiem:
Składniki
- Jajka – 8 sztuk
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- Szczypiorek
- Sól i pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy, by skorupka ładnie odeszła. Następnie kroimy na pół, delikatne wyjmujemy żółtka.
- Żółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy tuńczyka z puszki, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość bardzo dokładnie mieszamy
- Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe.
- Smacznego!
Add Comment