283  
                      
 Tradycyjna jajecznica jest częstym wyborem na śniadanie. Zwykłe kanapki z ciepłą jajecznicą, można zamienić na pysznego, sycącego, domowego McWrapa z jajecznicą i bekonem. Nie jest to skomplikowana potrawa. Wystarczy jedynie doprawioną jajecznicę zawinąć w tortillę z różnymi świeżymi dodatkami.

Przepis na domowego McWrapa śniadaniowego z jajecznicą i bekonem
Składniki
- rukola lub szczypiorek
 - 1 nieduży pomidor
 - ser żółty
 - 1 czerwona papryka
 - 1 czerwona cebula
 - plastry surowego bekonu
 - 3 jajka
 - olej lub masło do smażenia
 - sól i pieprz
 
Instrukcje
- posiekać szczypiorek
 - pokroić pomidora w kostkę
 - podsmażyć plastry boczku
 - odsączyć boczek z nadmiaru tłuszczu
 - pokroić plastry cebuli czerwonej
 - pokroić w plastry kawałek papryki czerwonej
 - tortillę podgrzać w piekarniku (owinąć folią by nie wyschła)
 - smażyć jajecznicę
 - dodać do jajecznicy szczypiorku
 - doprawić solą i pieprzem
 - zetrzeć trochę żółtego sera na tarce
 - na tortillę położyć jajecznicę ze szczypiorkiem
 - kolejno ułożyć plastry boczku
 - posypać żółtym serem
 - położyć pokrojone pomidory, kilka plasterków papryki i cebuli
 - zgnieść dolny brzeg tortilli
 - złożyć tortillę
 
Uwagi
Taki wrap z jajecznicą najlepiej smakuje na ciepło. Oryginalna wersja nie zawiera startego żółtego sera, a zamiast szczypiorku do wrapa dodana jest aromatyczna rukola, jednak jajecznica ze szczypiorkiem smakuje wyjątkowo. Warto spróbować różnych odmian wrapów. To idealne danie na pożywne śniadanie i na lunch do pracy. 
 Podoba Ci się przepis?Let us know how it was!