Niebo w gębie! Sałatka z makaronem, tuńczykiem i warzywami to idealna propozycja na szybki posiłek. Bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Doskonale nadaje się również na imprezy ponieważ można ją przygotować z wyprzedzeniem w większej ilości.

Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Składniki
- 300 g makaronu penne
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała czerwona cebula
- 1 średni ogórek
- 3 łyżki dobrego majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
- Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Nie może być zbyt miękki, ponieważ po ostudzeniu będzie papkowaty.
- W tym czasie obieramy i drobno siekamy czerwoną cebulę , ogórka kroimy w kostkę i wkładamy do miski.
- Dodajemy odsączonego tuńczyka, kukurydzę, majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
- Makaron odcedzamy, studzimy pod zimną wodą, dokładnie osuszamy i mieszamy z resztą składników.
- Całość przyprawiamy solą, pieprzem i gotowe.
- Smacznego!
Lubisz ten przepis?Daj znać co o nim sądzisz!